KHASIAT MANJAKANI

WhatsApp MOMMY 0172390072 untuk ORDER. 
Mommy tidak akan PM atau EMAIL kamu.





SERBUK TULEN MANJAKANI

Ramai antara kita mengetahui akan khasiat herba buah manjakani tetapi penghalang utama untuk kita terus berdampingan dengan buah herba ini ialah rasanya yang amat pahit dan amat kelat sehingga ada antara kita tidak mampu pun untuk menelannya malah ada yang akan termuntah balik kerana rasanya yang terlalu pahit itu.Maka disebabkan itulah ramai antara kita yang memilih untuk membeli segala macam jamu,ubat atau apa saja yang mengandungi khasiat buah ini yang telah siap diproses. Namun sejauh manakah keberkesanannya?

Ada antara sesetengah produk herba,harga melambung mahal di pasaran dengan pelbagai janji-janji manis dan pembungkusan yang begitu menarik seolah-olah produk tersebut begitu berkesan seperti yang didakwa oleh pengeluar/pengedar dan berbaloikah dengan harganya? Banyak produk herba di pasaran kini kandungan pati buah manjakaninya tidak sampai pun satu pertiga. Selebihnya adalah campuran daripada bahan-bahan lain yang menggunakan nama saintifik yang sukar kita fahami. Tahap keberkesanan produk-produk ini sukar dikenalpasti malah kadang-kadangn mengundang pelbagai masalah sampingan lain kerana tahap ketahanan badan seseorang tidaklah sama antara satu sama lain dan ada antara kita mungkin alah terhadap satu-satu pemakanan.


BUAH MANJAKANI,BUAH AJAIB. CIPTAAN ALLAH UNTUK WANITA

 Sejak berzaman lagi,manjakani sudah terkenal dan sinonim dengan keupayaannya merawat seribu satu masalah yang dihadapi wanita. Ini merupakan sedikit ringkasan mengapa setiap wanita harus memiliki serbuk manjakani ini sebagai perisai kegunaan harian.

Sebiji buah manjakani mempunyai khasiat dan faedah menyeluruh yang begitu besar

" Buah ini digunakan untuk kesihatan di tahap optimum dalaman dan luaran.Ia mampu mengetatkan faraj,menegangkan kulit dan menjadikannya bercahaya cantik, payudara yang terletak indah dan rahim yang terletak elok kedudukannya"- Puan Mommy Meletop, Pengasas Serbuk Tulen Manjakani, SHHHH! Rahsia Kita.

Berikut adalah 1001 rahsia yang terdapat pada sebiji buah manjakani

1. AWET MUDA
Antioksida melambatkan proses penuaan sel.

2. PENCEGAHAN KENCING MANIS

Asid galik mengatasi kencing manis dan lelah.


3. PENCEGAHAN BARAH PAYUDARA DAN RAHIM

Antioksida manjakani mampu mencegah barah buah dada dan rahim.

4. PENCEGAHAN BAU YANG TIDAK DIINGINI

Manjakani dikatakan bersifat astringen, berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj.
5. MATA YANG SIHAT

Astringen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.

6. RAWATAN PAYUDARA

Oleh kerana manjakani mempunyai sifat-sifat menegangkan kembali otot-otot, maka amalan meminum minuman bemanjakani dapat memperbaiki payudara yang telah hilang kekenyalannya.
7. KULIT KERING DAN BERMINYAK

Astringen juga dapat mengaawal kulit kering dan berminyak.

8. PELBAGAI KHASIAT MAKANAN

Disebabkan manjakani mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh memupuk kesihatan.

9. MEMULIH OTOT DALAMAN FARAJ

Tannin pada manjakani amat mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur.

10. MENGAWAL LENDIR DAN LELEHAN FARAJ

Astrigen berupaya menyerap lendir dan lelehan faraj.

11. MENGECUTKAN TISU-TISU

Astrigen dikatakan berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.

12. MENEGANGKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT

Astrigen dalam manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.

13. MENGUATKAN GIGI DAN KAYA DENGAN KALSIUM

Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.

14. MULUT

Astrigen dalam manjakani dapat mengekalkan kebersihan mulut.

15. PERAWATAN KRONIK ULSER

Amalam meminum minuman manjakani juga boleh merawat kronik ulser.


ATURCARA KEGUNAAN UNTUK PELBAGAI TUJUAN

Ia amat sesuai untuk melambatkan kedutan muka(awet muda). Disamping itu juga, ia berupaya menghilangkan jerawat yang tumbuh di muka dengan kadar yang amat cepat sekaligus memudarkan parut-parut jerawat yang ada di muka sebelumnya.

Jika untuk menegangkan/memejalkan payudara atau hilangkan hitam-hitam celah kelangkang, ketiak atau pelipat, lakukan kaedah yang sama dan biarlah ia benar-benar kering. Selepas itu terus mandi. Semasa mandi, sisa-sisa serbuk manjakani yang masih melekat di badan itu gunakanlah sebagai scrub(gosok) untuk hilangkan daki-daki / bekas-bekas hitam celah kelangkang atau di mana sahaja. Selepas itu mandilah seperti biasa dan bilas sebersih-bersihnya.

CARA DAN ATURAN GUNA

SEBAGAI LULUR/MASKER

Ambil serbuk buah manjakani ini dalam kuantiti separuh sudu kecil (terpulang kepada anda sebenarnya). Campurkan dengan air seolah-olah anda ingin memakai bedak sejuk. Agak-agak keperkatannya supaya mudah disapu. Sapu ke seluruh wajah anda. Biarkan ia betul-betul kering. Selepas itu, bilas dengan air bersih. Jika masalah muka anda teruk, sapulah setiap hari. Jika hanya untuk penjagaan sahaja, tiga kali seminggu sudah memadai.

Ia boleh juga digunakan untuk merawat luka samada luka biasa atau pembedahan perut selepas bersalin. Caranya, cuma sapu pes manjakani (serbuk yang dicampurkan dengan sedikit air)di tempat terbabit dan biarkan ia mengering. Selepas itu, dicuci perlahan-lahan sehingga bersih. Amalkan sehingga ia sembuh.

SEBAGAI EJEN PERAPAT / KEGUNAAN UNTUK BAHAGIAN SULIT

Bagi mendapatkan hubungan suami isteri seperti diimpikan, faraj wanita mestilah sentiasa dalam keadaan bersih, tidak berbau, rahim cantik terletak,faraj tidak banjir dan paling penting,maintain ketat bab perawan. Caranya cukup mudah. Ada beberapa cara sebenarnya.

Ambil serbuk manjakani dan campurkan dengan sedikit air lalu disapu ke pintu lubang faraj. Buat 3-4 kali seminggu pun sudah memadai. Tindakbalasnya akan segera dapat dirasai. Bertahanlah sedikit dengan rasa berdenyut-denyut di bahagian otot yang longgar sebab manjakani sedang bekerja untuk membantu anda.

SEBAGAI PENCUCI BAHAGIAN SULIT

Ambil satu sudu kecil serbuk manjakani ini dan campurkannya dengan segayung air(cebuk air). Kacau atau kocak-kocakkannya sehingga sebati dan gunakan semasa mencuci bahagian sulit anda. Air campuran yang lebih tadi bolehlah disimpan di dalam botol untuk kegunaan pada waktu-waktu yang lain.

*TIPS
Air janganlah disimpan di dalam botol terlalu lama sehingga berminggu-mingu. Bimbang ia akan bertukar menjadi masam sebab air paip kita bukanlah bersih sangat. Bakteria terlalu banyak. Jika air direbus terlebih dahulu lainlah ceritanya. Ia amat sesuai digunakan ketika wanita dalam keadaan haid kerana ia amat kaya dengan bahan antiseptik dan antioksida. Seelok-eloknya gunakan setiap hari sebagai amalan. Cara ini juga berupaya untuk mengetatkan faraj anda.

Jika anda ingin mengamalkannya dengan madu, elakkan menggunakan sudu logam. Ia boleh mengurangkan khasiat madu. Paling baik,gunakan sudu plastik,tembikar dan lain-lain.



Nota pengeluar

Buah Manjakani Aleppo dari Syria yang sebesar guli dan berpuru ini kami proseskan menjadi serbuk halus supaya mudah dipakai untuk apa jua tujuan pemakaian. Ia akan dicuci bersih dahulu sebelum diproses. Ia adalah 100% serbuk manjakani tulen. Serbuk Buah Manjakani keluaran kami boleh disimpan bertahun-tahun tanpa berkurangan khasiatnya asal sahaja disimpan di tempat yang kering dan kedap udara.



"MOMMY benar-benar menawarkan hanya produk-produk terbaik untuk anda. Jangan bazirkan wang anda dengan produk yang salah. Semoga andalah yang seterusnya mengalami seajaiban produk-produk ini".



















74 comments:

  1. assalamualaikum.sy nak tanye.sy masih anak dara.belum berkahwin.umur 23.tapi saya ada masalah dimana rahim saya senang jatuh.tdk kuat.tak tau apa punca.boleh ke sy guna manjakani ni?

    ReplyDelete
  2. boleh dear..sambil2 tu buat senaman kagel..jaga makan juga..jgn makan makanan sejuk2..dan lagi,pantang org tua jgn duduk bertinggung...duduk bersimpuh..elak guna jamban duduk tu..dan di sebalik semua usaha ini tentulah kena berharap dan berdoa pd Allah swt semoga sakitnya pulih:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nk beli produk ni? apa nama produk ni? thanks for a good sharing..keep it up!!

      Delete
    2. produk ni namanya serbuk manjakani tulen mekah syhhh rahsia kita keluaran mommy meletop. panjang namanya.pn tiada di pasaran terbuka,hanya di pasaran gelap sahaja.kalau berminat hubungi mommy 0172390072 utk info lanjut.modus operandi bank in ke akaun maybank mommy dan mommy akan pos.

      Delete
  3. as salam, sy nk tnya ckit blh?
    1. Sy masih ank dara lagi, betul ke manjakani blh di ambil oleh anak dara.?

    2. majakani blh ke teraturkan piriod? sbelum ne piriod sy ok tp sjk berat sy naik, piriod pn trgangu, dlm 2 3 bulan ne la...

    3. Senaman kagel 2 mcm mana yea.. sbb sy pn slalu buat xtvt lasak, exmple naik gunung, jungle tracking....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye.manjakani boleh diambil ank dara.tp xperlulah penggunaan yang hardcore.setakat keputihan air rebusan utk bilas faraj atau sabun manjakani sebagai feminin wash dah memadai.

      manjakani akan pulihkan rahim,kalau period kamu xteratur kerana saluran tersumbat atau yang melibatkan rahim insyaallah akan kembali normal.manjakani akan bersihkan rahim.

      kau boleh google utk details senaman kagel.mcm kemut2 gitu dan tahan nafas.

      Delete
  4. sy pn hadapi mslh yg sma.. mm mn ye? Buah ni boleh bntu x utk rawat mslh ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. manjakani akan merawat masalah keputihan,faraj berair dan berbau,utk ketatkan faraj bg yg dah berkahwin,cepatkan sembuh luka bersalin,kecutkan rahim malah ada kes isi rahim terkeluar akan kecut.pun rawatan lain seperti buasir dan jaundis utk baby(pengalaman orang)

      Delete
  5. Cmna nk dapat kan product ni...plz email kat sy bole...nazmi_aqmar@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  6. Cmna nk dptkan buah ni..tlg emel sy.noor_afiqah87@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum.....

    saya nak tanya kat Mommymeletop...
    kepada wanita yg tak pernah mengandung atau bersalin boleh ke nak gunakan manjakani seperti yg di terangkan....meminum ataw memasukkan serbuk manjakani ke dlm lobang faraj x de effect ke,contohnya sukar mendapatkan ZURIAT?
    PLS INFO MOMMYMELETOP

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.bebola tdk akan buat saluran faraj tersumbat dear. bebola ialah serbuk yang disalut dgn ekstrak aloevera.ia akan lerai bila kena air.dan dalam rahim kita panas dan lembap.akan keluar sgn lendir2 kotoran yang ada.kita akan byk bergerak,keluar masuk toilet mmg akan keluar blk.jgn bimbang.

      utk yang tidak pernah bersalin atau mengandung tp mengalami masalah keputihan, faraj berair, rahim jatuh dan masalah rahim yang lain boleh amalkan manjakani.malah ada yang sudah amalkan jamu termasuk manjakani sejak dari anak dara utk kesihatan sampai ke tua.

      manjakani bkn ubat subur dan bukan ubat elak subur.jika sukar mendapatkan zuriat kerana dalam rahim kotor manjakani akan bersihkan rahim dan tingkatkan peluang hamil.

      Delete
  8. Macam mana untuk saya dapatkan produk ini iaitu serbuk manjakani ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sms saya 0172390072 utk info lanjut.secara ringkas bank in ke akaun bank dan saya akan poskan.terima kasih

      Delete
  9. Emailkan sy bole x...yakuzadie@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. harga seperti di side bar dear

      Delete
    2. bole emailkan saya kat mane nak dptkan produk ni..tq.. damiyot@gmail.com

      Delete
  11. Sy dh bersalin anak pertama.mcmane sy nk rapatkan blk faraj kalau pkai produk ni..masuk kn satu kapsul tu ke mcmane..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. kapsul utk makan.insert tu guna bebola.makan maajun atau kapsul utk merawat dari dalam dan pada masa yang sama insert bebola ke faraj.insyaallah berkesan

      Delete
  12. hi plz email me the details : pfe2029@hotmail.com

    ReplyDelete
  13. kalau fully breastfeed, boleh ke pakai benda ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. manjakani tdk efek production susu.boleh je mkn.cuma bb bawah 2 bulan try sikit2 kalau nk makan.dan kalau nk makan maajun pilihannya sbb kurang kuat dari kapsul.

      Delete
  14. salam..xde COD ek ( cash on delivery ) ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. COD area zoo negara boleh kalau beli byk.kalau sbotol sy prefer by pos shj

      Delete
  15. Assalamualaikum... ada buat penghantaran k brunei ke? email saya ms.rainyyusuf@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. penghantaran ke brunei boleh tapi mahal sikit.rm35 utk postage.

      Delete
  16. As salam...klu kapsul sehari makan brapa biji? Klu ada ambik ubt kshtn lain ada mslh x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kapsul mkn 2 atau 3 biji shj seminggu. manjakani tiada kimia.pls consult dengan produk kesihatan lain samada boleh atau tak.

      Delete
  17. boleh email detail & price ke mazue33@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. detail sudah ada dalam blog.kamu boleh baca dan refer blog ini.

      Delete
  18. As-salam, sy dlm 2-3 mggu nak bersalin..sedang mencari apa yg sesuai utk rawatan tut kelak...agaknya serbuk manjakani ni sesuai utk digunakan untuk berpantang kan? to reply email dreamscouture12@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.manjakani mmg diguna utk pantang.kamu boleh start dengan air rebusan manjakani dan bilas faraj sehingga luka kering.seminggu dah kering insyaallah.

      Delete
  19. Salam, saya menjual jamu manjakani yang ramuannya manjakani, halia bara, ibu kunyit, sirih, madu original. Kami menghasilkan air ini dari cara turun temurun nenek moyang kami. banyak positif feedback dari customer kami. Jadi tak perlu ragu-ragu. boleyh order secara online di facebook kami coreena's beauty manja ;)

    ReplyDelete
  20. salam
    saya ada beli manjakani sejak seminggu yg lalu. sebelum itu adik ipar saya pernah beli manjakani.dia pernah kata kat saya ianya utk kesuburan dan pecah lemak itu saja saya tau. saya ingin bertanya tersebut lg pun saya mengalami keguguran sejak 2 bln lepas disebabkan luar rahim tp saya risau takut x boleh pregnant walaupun first time mkn manjakani.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kurang faham ayat kamu tapi sefaham saya...manjakani akan rawat rahim bmasalah.rahim elok maka senang utk preggy.xperlu gusar kalau kamu rancang untuk hamil

      Delete
  21. Salam... Mommy cm ne cra saya nak dptkn serbuk manjakani tu yea... Bole info di email saya ctaisha29@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Salam sya ade mslh keputihan setelah saya mkn manjakani ini byk keputihan keluar adakah itu normal ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.ye.peringkay awal manjakani akan tarik semua kotoran kat dalam faraj.keputihan akan byk keluar.teruskan pemakaian.ia xkan lama.seminggu pertama kamu mmg akan tak selesa.lps tu xperlu pakai pantyliner dah.setiap orang result tak sama,

      Delete
  23. Hai...Di mana saya boleh dapat produk yang asli.

    ReplyDelete
  24. saya nak juga, boleh pm price tak :- maria_rizuan@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. hai..sy nak.juga.. pm details kat email nooramalinasapilah@hotmail.com

    ReplyDelete
  26. Email ke saya.. Sharmiza81@gmail.com

    ReplyDelete
  27. salam sisi..mc mn nk dapat kan produk nie..

    ReplyDelete
  28. macamana cara nak beli produk ni sis.

    ReplyDelete
  29. macamana cara nak beli produk ni sis.

    ReplyDelete
  30. Hai...Dimana saya boleh dapat produk yang asli dan berapa harganya?
    Tolong email saya ya heralalala@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Berminat dgn. Produk ni. Email me christinebernard71@yahoo.com.

    ReplyDelete
  32. Hi saya dari Singapura. Mana saya boleh dapatkan jamu ni? Tolong email saya di shaicaca@gmail.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  33. Pm price n product ke
    milinguanis86@gmail.com
    Tq..

    ReplyDelete
  34. Salam,saya seorang lelaki.saya mengalami masaalah buasir.blh x produk manjakani ini bantu menghilangkan masaalah ini?sbb sebelum ni saya pernah try tumbuk buah manjakani dgn tangan saya yg kuat ni sampai lumat,campur air sikit dan apalagi kasi tonyoh la kt dubur saya yg terjojol keluar lagi indah tu.alhamdulillah ia kembali mengecut dan kering.tapi blh x kalau saya makan?adakah saya akan bertukar menjadi auuu sekiranya saya makan manjakani?OH DAMNED! Sekiranya jadi begitu saya x rela hidup lagi.semoga HOT MOMMY dpt membantu saya.tqvm.u very HOT..MOMMY

    ReplyDelete
  35. Saya pengguna tegar serbuk manjakani akak ni . Dari tahun 2013 lagi selepas lahirkn anak pertama saya amalkn serbuk ini. Sangat effective . Tak pyahh tunggu lama memang rapatt sangat2 husby punn sukaa . Harganya sangat murah dan paling penting tahan dlm masa 2-3bulan . Sayaa sangat suka dengan layanan akak . Terima kasih akak.

    ReplyDelete
  36. Askm...mcmmna nak jadi pengedar? sila emel ezzasham6134@gmail.com.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembelian borong sahaja ada. bolehlah sedikit diskaun. hubungi mommy 0172390072 untuk maklumat.

      Delete
  37. Mane nak dptkan buah manjakanibdi pasaran ade kah?

    ReplyDelete
  38. Mintak emailkan nasriza81_terpilih@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. Mcm mane nak order... Ni email sy fantaghiro2987@gmail.com

    ReplyDelete
  40. Sy pn nk orrder jg la.sy baru je bersalin.ni email sy hajarptsb@gmail.com

    ReplyDelete
  41. Salam sis...saya pun nk order...tlg emel uyu_huda86@yahoo.com

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. Assalammualaikum semua. kepada yang komen suruh email tu minta maaf banyak2. untuk order wasap atau sms mommy 0172390072. semua maklumat khasiat harga FAQ dah ada dalam blog ini. harap jelas. terima kasih.

    ReplyDelete
  44. Salam saya nak tnye kalau wanita yg ade darah tinggi dan lelah boleh tak mkn manjakani ni?

    ReplyDelete
  45. http://blogmommymeletop.blogspot.com/p/faq.html


    refer faq kepada semua yang bertanya.

    Maaf sangat2..kepada yang nak tahu mommy aktif wasap sahaja. 0172390072

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Boley email kat sy..
    aslindafadhil87@gmail.com

    ReplyDelete